Avvist for langtidsomsorgsforsikring? To viktige spørsmål å stille

Av | april 7, 2021

Forsikring for langtidspleie koster ikke bare store dollar, godkjenningsprosessen for å oppnå den kan også se ut som en olympisk hinderløype – spesielt når det er eksisterende forhold eller andre situasjoner.

Forsikringsselskaper driver tross alt en virksomhet, slik at de bruker strenge standarder for langsiktige omsorgsforsikringsapplikasjoner for å oppdage personer som har for høy risiko. Som et resultat får folk tommelen hele tiden. I følge bransjestatistikk får opptil en tredjedel av alle som bare er seksti år gamle når de krever helseforsikring, beskjed om NEI!

Hvis dette skjer med deg, ikke få panikk. Det er fortsatt håp. Her er spørsmålene du trenger å stille agenten:

• Har selskapet en ankeprosess?

De fleste av dem gjør det. I så fall kan du få en kopi av selskapets avvisningsbrev til legen din. Brevet vil spesifisere hvorfor du ble avvist (eller truffet med en mye høyere premie enn du forventet).

Legens svar på årsakene til at selskapet nekter deg er viktig – og innhyllet i mystikk. Hvis du ikke er innenfor det medisinske feltet, vil du ikke forstå en tidel av hva brevet sier. Så du må bare stole på at legen laget en skuddsikker sak for at selskapet skulle godta deg.

Bare husk at forsikringsselskaper kan få veldig store bilag. I en situasjon jeg kjenner, sa selskapet at en del av avvisningen er basert på noen medisinske forhold som legen aldri hadde sett hos pasienten. En del av legens harde svar: «Jeg setter pris på at du gjorde meg oppmerksom på disse medisinske problemene. I mer enn 20 år siden jeg har vært denne pasientens lege, har jeg aldri opplevd disse forholdene hos denne pasienten. «

Til tross for den frekke tonen i brevet, fremmet legen en så overbevisende sak at forsikringsselskapet til slutt utstedte en policy.

Vær imidlertid advart om at samtaler ikke lykkes veldig ofte. Men det skjer. Selv vet jeg om to situasjoner der et legebrev vant dagen.

Husk også at leger er veldig opptatt. Det kan hende du må gi legen noen slag før brevet materialiserer seg.

• Har du en annen policy eller et selskap hvis dekning ikke er like god, men som jeg sannsynligvis vil kvalifisere for?

Agenter vil ha en kommisjon som skal samarbeide med deg, så de vil vanligvis ha noen få alternative selskaper eller retningslinjer for å vise deg om ditt førstevalg ikke fungerer. Og hvis du jobber med en agent som har erfaring med langsiktig pleiepolitikk (med fingrene i korset at du gjorde et poeng om å velge en slik agent i utgangspunktet), kan du til og med kunne få en policy med et topp selskap til standardpriser.

Kort fortalt er det ikke slutten på veien å bli avvist av et forsikringsselskap. Det kan bare bety at du må ta en avstikker eller to for å komme dit du vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *