Bilforsikringskostnadene er lave, men ikke gode nyheter for alle

Av | mai 12, 2021

Den tilsynelatende uendelige økningen i bilforsikringsprisene kan stoppe på grunn av foreslåtte endringer i regjeringen.

De nye forslagene vil se en enorm endring i hastigheten som utbetalinger til ofre for alvorlige ulykker beregnes på, kjent som Ogden-satsen.

Ogden-satsen vil bli endret umiddelbart neste år, i et forsøk på å gi et «mer rettferdig» system.

Hvordan fungerer Ogden-satsen?

Satt av regjeringen, er Ogden-satsen beløpet som tildeles ofre med livsforandrende skader etter en ulykke.

Satsen var satt til 2,5%, noe som betydde at for hver £ 1000 som ble tildelt et offer i et krav, ville forsikringsselskapet betale 975 £ – med de andre 2,5% eller Ogden-satsen som forventes opptjent av søkeren ved investering. renter. Dette vil da gi dem full betaling de skyldte.

I mars 2017 ble satsen redusert til -0,75%, eller i pengemessige termer burde forsikringsselskapene nå betale ofrene 1 007,50 GBP for hver betaling på 1 000 GBP.

Denne økningen i betalinger har bidratt til å fastsette bilforsikringsprisene på rekordnivåer * de siste 12 månedene.

Hva er den siste endringen i Ogden-satsen?

Selv om ingen spesifikk dato er kunngjort, har Justisdepartementet bekreftet at det gjennomgår reglene og forventer at Ogden-satsen vil bli satt til 1% fra og med neste år.

Endringene har blitt ønsket velkommen av forsikringsselskapene, da de vil redusere beløpet de er pålagt å betale.

Huw Evans fra British Insurance Association kommenterte de foreslåtte endringene:

«Dette er et velkomment reformforslag for å gi en reduksjon i personskade som er mer rettferdig for både krav, kunder og skattebetalere.»

«Hvis det implementeres, vil det bidra til å redusere kostnadstrykket på bil- og ansvarsforsikring på en måte som bare kan være til fordel for kundene.»

Hva betyr disse endringene for sjåfører?

Sist tariffene endret seg, betydde det en økning i bilforsikringspremiene, ettersom forsikringsselskapene overførte merkostnadene til sjåførene.

Nå, med betalinger til ofre som forventes å falle, er det bare fornuftig at besparelsene vil bli overført til sjåfører ved å redusere de totale kostnadene for dekning.

Endringene forventes ikke å tre i kraft neste år, så det kan ta litt tid før disse besparelsene faktisk kan sees i den årlige forsikringsprisen.

Hvordan vil det påvirke ofre for ulykker?

Selv om det er potensielt gode nyheter, kan ofrene for alvorlige ulykker som har skadet livsforandrende skader, kort endres.

I stedet for å motta hele beløpet av den bevilgningen, vil ofrene nå igjen forventes å investere pengene sine for fortjeneste.

Mens antagelsen er at disse menneskene vil være i stand til å gjøre en behagelig forskjell, har mange kommentert urettferdigheten til den nye satsen.

I en diskusjon med The Mirror sa presidenten for Association of Personal Injury Lawyers, Brett Dixon:

«En person med en livsforandrende skade, for eksempel en hjerneskade eller en ryggskade, har ikke råd til å ta risiko når det gjelder hans eller hennes kompensasjon.»

«Det siste folk med ødeleggende skader tenker på når de ligger på sykehus, er forsikringspremier. De tenker på hvordan de vil klare seg. Forsikringsselskapene sier at en økt diskonteringsrente vil komme kundene til gode gjennom premiene. Det har ingen fordel. hvis de blir alvorlig skadet og tvunget til å ta risiko med erstatningen de så sårt trenger. «

Fire måter å redusere kostnadene ved bilforsikring

Mens du venter på renteendringer for å redusere kostnadene for dekning, er det flere måter du kan spare penger akkurat nå.

Reduser risikoen

Selv om det er noen detaljer du ikke kan endre, er det noen få ting du kan gjøre for å redusere risikoen du utgjør. Noe så enkelt som å endre jobbtittelen fra en kontoransvarlig til en kontoradministrator kan spare deg for penger.

Du må også vurdere kjøretøyet du kjører. Når du velger bil, bør du prøve å få en tryggere, tregere og mindre attraktiv bil.

Øk overskuddet ditt

Å øke beløpet du er villig til å betale hvis du har en ulykke, vil redusere prisen på premien din. Dette er en fin måte å redusere de totale kostnadene på, men husk at du aldri bør godta et overskudd du ikke har råd til. betale det.

Sørg for at bilen din er trygg

Enten det er å legge til en startsperre i bilen eller låse den i en garasje over natten, vil økt sikkerhet for kjøretøyene gjøre den mindre attraktiv for tyver og redusere kostnadene for dekning.

Sørg for å informere forsikringsselskapet om forbedret sikkerhet, da noen leverandører vil tilby rabatter rett før fornyelse.

Betal bare for dekningen du trenger

Hvis du bare låner bil eller bare kjører i noen dager, kan en årlig forsikring være et enormt sløsing med penger.

En midlertidig forsikring gir samme dekkingsnivå og økonomisk beskyttelse som en årlig forsikring til en brøkdel av prisen.

Få dekning du ønsker uten å måtte betale for forsikring du ikke trenger. Du kan få et antall tilbud på få minutter og sammenligne priser for å spare tid og penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *