Er du dekket av forsikring i en raseriulykke?

Av | juni 11, 2021

I en perfekt verden vil hver bilfører bruke kjøretøyet sitt ansvarlig, uten å måtte bekymre seg for feil eller farlig kjøring av neste bil. Dessverre er livet langt fra perfekt, og veier kan være et ekstremt farlig sted for alle som deler det. Heldigvis er det en forsikring som beskytter oss mot den virkelige sannsynligheten for en ulykke.

Road rage er begrepet som brukes for folk som setter seg bak rattet når de er sinte eller opprørte og kjører aggressivt, lufter frustrasjonene der de ikke skal ventileres, forårsaker kaos, uro, frykt og skade.

For sjåføren som faller inn i denne kategorien, vil forsikringen ikke beskytte dem mot en applikasjon eller en prosess som følger. Forsikringsselskaper har utformet sine poliser slik at det er ansvarsdekning i tilfelle en utilsiktet ulykke. I tilfelle av raseri er mangelen på riktig kjøremerket en bevisst handling, og bransjen vil ikke gjøre opp tapene.

Logikk er selvfølgelig for dette. Hva med offeret for raseri? Dekker bil- eller lastebilforsikring offeret?

Mens den «galne sjåføren» er juridisk ansvarlig for alle skader, er det metoder å bruke for å sikre at du er dekket ordentlig. Bransjen tilbyr følgende alternativer for alle planer som gir deg den ekstra beskyttelsen du trenger mot farene ved raseri.

Omfattende bilforsikring inkludert, samt kollisjonsdekning vil være til fordel for det uskyldige offeret for personskade, personskade eller død.
Imidlertid ønsker ikke alle ansvarlige sjåfører – uansett hvor mye dekning de har – å være involvert i et raserihendelse. Så hvordan beskytter du den vanlige «Joe / Jane» fra å bli utsatt for offer? Følgende vil gi veiledning:

1. Den svarer ikke på noen utfordring. Å gi hodet for hodet kan bare tjene til å øke gjerningsmannenes aggresjon.
2. La det andre førerrommet passere.
3. Lukk og lås alle bilvinduer; lås dørene.
4. Prøv å akselerere.
5. Husk førerens lisensnummer og rapporter det til myndighetene når du kommer hjem eller kommer deg ut av veien.

Å være forberedt er den beste måten å komme ut av en dårlig situasjon. For mer informasjon om å dekke og forebygge raseri, snakk med en erfaren, uavhengig agent som betjener samfunnet med alle former for bil, hjem, forretning, liv og mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *