Grådighet og frykt i aksjemarkedet

Av | juni 11, 2021

Grådighet og frykt hersker over markedene

«Markeder drives av grådighet og frykt,» er noe vi ofte blir fortalt av økonomiske kommentatorer; hva dette egentlig betyr er at frykt hindrer investorer i å kjøpe når aksjekursen har nådd et lavt punkt, mens grådighet hindrer en investor i å selge når aksjekursen er høy.

Den nylige aktiviteten til spillselskapet GameStop er et perfekt eksempel på hvordan grådighet vil være bedre enn mange investorer. Få vil selge av frykt for å miste jevn vekst og vil ende opp med å miste mye av inntektene + den opprinnelige investeringen når selskapets aksjekurs fortsetter å stige, noe det uten tvil vil gjøre.

Det er et tilfelle av investorer som bruker sunn fornuft. Det pleier å være unge mennesker som tiltrekkes av denne typen aksjer; Jeg tror sannsynligvis fordi eldre investorer var der og gjorde det og valgte en mer konservativ tilnærming.

Frykt hindrer også mange investorer i å kjøpe en aksje når prisen har falt, så en klok investor kan dra nytte av denne frykten ved å kjøpe aksjer som har falt i pris. Det er bra for investorer å sjekke børstabellen i avisene, og statistikken som skal noteres er årets høye og lave pris. Dette vil gi deg en ide om hvor aksjen er.

Hvis du investerer i en online aksjeplattform som lar deg kaste penger på matmarkeder, kan du si at du kjøper aksjer fra samme selskap annenhver uke. På denne måten, når aksjekursen er lav, kjøpte du i det minste aksjer til lavere pris.

Men det er bare noen få aksjer som denne regelen kanskje ikke gjelder for.

GAMESTOP

GameStop har vært i nyhetene den siste tiden (januar 2021) på grunn av stigende aksjekurser, og med så mange investorer som hopper på banen, har aksjekursen blitt oppblåst godt over den virkelige verdien. Det er bare et spørsmål om tid før aksjekursen synker, men hvem vet når det blir. Mange investorer vil sannsynligvis hoppe av rushen.

Så er GameStop en kortsiktig, mellomlang eller langsiktig investering?

Etter min mening er det ikke noe av det ovennevnte; det er mer et spekulativt stykke der du bruker din skjønnsmessige inntekt. Hvis det kommer av, er det bra, og hvis investeringen blir krem, vil det være penger du uansett har råd til å tape.

Gjennom skjønnsmessige inntekter, dvs. penger du ville brukt på alkohol, netter, ferier, lotteri, satellitt-TV eller noe annet; hvis du mister pengene dine, gjør det ikke vondt.

Media gir ikke hele historien når de melder at noen mistet X en sum penger på aksjemarkedet da et selskaps aksjekurs falt. En investor kan eie $ 1000 aksjer i et xyz-selskap, men kan ha betalt bare $ 100 for dem, men det vil bli rapportert at $ 1000 har gått tapt.

Det er opp til investorer å gjøre leksene sine og tenke og tenke på hva de gjør fordi du på slutten av dagen spiller med pengene dine.

Jeg kan ikke understreke dette nok; ikke bruk følgende midler til å kjøpe aksjer i GameStop.

* Huset setter inn penger

* Sparte penger for å kjøpe bil

* Pengene bevilget til barnets utdanning

* Penger avsatt til pensjon

* Penger bevilget til nødsituasjoner.

Games Stop-ballongen vil eksplodere. Den har kort levetid, så kjøp aksjer i denne eller andre lignende spekulative investeringer med penger du har råd til å tape.

Tross alt ville du ikke gå til Kumara-løp med innskuddshuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *