Hjelper bilforsikring deg hvis du er offer for en ulykke?

Av | mai 12, 2021

Dessverre er nyheten om en hit and run på radaren fra tid til annen. En fotgjenger eller en bilfører blir truffet av et kjøretøy, og sjåføren som er ansvarlig for ulykken går raskt uten å underkaste seg handlingene ved å sjekke ofrene og gi politiet kontaktinformasjonen.

Hva definerer en ulykke?

En treff-og-løp-hendelse oppstår når en sjåfør kolliderer med en person eller bil og med vilje kjører for å unngå rettsforfølgelse eller erstatningsansvar for død, personskade og / eller skade.

Hvis du er offer for en treff-og-løp-begivenhet, må du aldri jage den flyktende bilen. Du kan komme til å bli raseri eller lignende. Hold styr på politiet som er opplært i denne typen ting. Det du bør gjøre umiddelbart etter krasj, er å advare rettshåndhevelse.

For din interesse, samle så mye informasjon om arrangementet som mulig. Dette vil hjelpe politiet å fange sjåføren som slo deg. Det vil også øke sjansene for at det innsendte forsikringskravet ditt blir behandlet til din fordel.
Dette forteller forsikringsselskapene ofre for skudd- og flyulykker.

Jo mer informasjon du samler inn om saken, jo mer sannsynlig er det å havne til din fordel, som nevnt.

Fortell myndighetene om fakta ved å oppgi følgende:

• Merk og modell av den andre bilen eller kjøretøyet
• Registreringsnummer på den andre bilen
• Hvordan kontakte folk som var vitne til ulykken
• Tid og sted når og hvor ulykken skjedde
• Bilder tatt av bilen din umiddelbart etter kollisjonen. (Den gjenværende malingen fra den andre bilen på kjøretøyet ditt vil hjelpe myndighetene med å finne den andre sjåføren og sette avgifter, da det vil hjelpe forsikringsselskapet med å finne et godt resultat for søknaden din.)
• Legenes rapport om eventuelle skader påført deg eller dine passasjerer som følge av ulykken

Hvis sjåføren som slo deg og forlot uten å ta ansvar blir tatt, kan du sende inn et automatisk krav direkte til forsikringsselskapet hans. Men hvis den andre sjåføren tilfeldigvis har utilstrekkelig forsikringsdekning eller ingen dekning i det hele tatt, kan det være lurt å henvende seg til en advokat.

En annen måte å følge er din egen forsikringsdekning. Hvis sjåføren ikke har tilstrekkelig forsikring for å dekke tap, kan du søke forsikringsselskapet ditt. Statene er forskjellige med hensyn til politikk når det gjelder kravprosessen, så du må gjøre undersøkelsen. Generelt sett, hvis du har personskadeforsikring for en uforsikret bilist, vil du bli dekket for medisinske regninger, og hvis du har forsikring om eiendom for en uforsikret bilist, vil du bli dekket for tilhørende bilreparasjonsarbeid.

Selv om det er forskjellige stater i USA som ikke dekker deg med disse forsikringsformene, bør de dekke deg hvis du har dekning for personskadebeskyttelse, samt forsikring for medisinske betalinger og kollisjonsdekning.

Selvfølgelig er det best å snakke med en uavhengig forsikringsagent som har erfaring med denne typen skader, så sørg for at du kobler til en pålitelig kilde!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *