Hjemmeforsikringsselskapsveiledning: spørsmål du kan stille når du søker forsikringsdekning

Av | april 8, 2021

Hva er hjemmeforsikring, akkurat? En typisk policy vil dekke reparasjoner eller til og med gjenoppbygging av huset ditt hvis det blir skadet av vanlige farer, for eksempel brann, lyn, hærverk osv. Hvis du bor nær en vannmasse, kan du også motta flomsikring. De fleste boligforsikringsselskaper vil tilby dekning som betaler for medisinske og juridiske utgifter hvis noen andre enn deg eller et familiemedlem blir skadet i hagen eller hjemmet ditt.

Noen ting inni er beskyttet, for eksempel møbler, apparater, vegger og vinduer, men gjenstander som kunstverk, smykker og andre samleobjekter dekkes ikke – i det minste generelt. Du må vanligvis be om spesiell dekning for slike varer. Hvis du har en dyr samling av kunst, antikviteter, smykker, etc. som du ønsker dekning for, sjekk og se hvordan hvert huseiers forsikringsselskap dekker det når du sammenligner tilbud.

En annen ting å vurdere er kostnaden for lokale hotellpriser eller kostnadene forbundet med behovet for å bo hos en slektning, hvis hjemmet ditt blir beboelig i en periode, uansett årsak. Kanskje det er reparert eller til og med bygget om. Ville det lønne seg å ha dekning i policyen din som vil hjelpe deg med dine ekstra levekostnader hvis du trenger å bo et annet sted? Eller du har slektninger eller et trygt sted å bo i nærheten, og du stoler på at disse utgiftene ikke vil beløpe seg for mye.

Betydningen av hjemforsikringsselskapenes beliggenhet

Plassering spiller åpenbart en stor rolle i hvor mye hjemmeforsikringsselskapene vil belaste deg for betalingene dine. Det vil være en viktig faktor, enten du liker det eller ikke, hvis du bor i et område som er sårbart for mange naturkatastrofer. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke vil tillate deg selv. Du kan kanskje få rabatter hvis eiendommen din har noen værbestandige funksjoner. Selv om du har et sprinklersystem og et alarmsystem, vil det hjelpe deg med å spare.

Hva trenger banken eller panthaveren din? Du kan bli bedt om å ha tilstrekkelig dekning for å betale av pantelånet og ikke nødvendigvis å reparere eller erstatte huset. Hvis du allerede har betalt pantelånet, kan du beregne kostnaden for de NYERE materialene hvis hjemmet ditt må bygges om. Ikke tenk på hvor mye eiendommen er verdt nå, tenk på hvor mye det vil koste å bygge om hvert rom, så vel som hele huset. Hvis det uansett er et eldre hus, ville det være bedre å bare ha en grunnleggende dekning og ta en risiko?

Dette er alle spørsmål du må stille deg selv når du forsker hjem forsikringsselskaper. Det beste stedet å starte akkurat nå er med Lemonade Home Insurance. Dette selskapet tilbyr en unik og rimelig tilnærming til forsikring og jobber med alle større kreditorer. Du kan enkelt få et tilbud på få sekunder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *