Hva er aksjeselskaper?

Av | mai 3, 2021

Aksjeselskaper, også kjent som børsnoterte investeringsselskaper (LIC), er litt forskjellige fra former for investerings- eller meglerforetak. Megler- og verdipapirforetak er online handelsplattformer eller mursteinfirmaer som bruker aksjemeglere til å utføre transaksjoner for kunder. Meglere er lisensierte, kvalifiserte og sertifiserte fagpersoner for å gi råd om kjøp og salg av aksjer, obligasjoner og aksjefond. Meglere utvikler langsiktige relasjoner med sine kunder og lager og implementerer en økonomistyringsplan som oppfyller både langsiktige og kortsiktige økonomiske mål.

Fondsaksjeselskaper investerer i en portefølje av eiendeler, for eksempel aksjefond, aksjer, private aksjer og kommunale obligasjoner. Disse selskapene har aksjer som kan handles ved hjelp av en megler på en børs. Når de selger en del av investeringen, betaler de overskuddsskatt og betaler deretter investorene utbytte.

Verdien eller prisen på aksjene til et aksjeselskap bestemmes av det frie markedet. Verdifulle investeringsselskaper tjener penger fra sine investorer, mens mindre verdifulle selskaper kan miste investorenes penger. For investorer betyr dette at aksjene i aksjeselskaper kan handle med en premie eller en stor rabatt, avhengig av markedsprognosen og analysen av fremtidige bevegelser.

Meglere og meglerfirmaer krever sine kunder bratte gebyrer. Aksjemeglere betales på kommisjon, og firmaer kan kreve handelsavgifter, administrasjonsgebyrer eller kontobalanseoverføringsgebyrer, i tillegg til gebyrer. Dette gjør det dyrt å jobbe gjennom et verdipapirforetak. Disse selskapene har lavere provisjoner enn andre forvaltede fond. Imidlertid krever de handelsavgift. Noen av de nyest voksende selskapene kan også kreve ytelsesgebyr. Investorer bør veie gebyrene i forhold til potensiell fortjeneste og ta beslutninger i samsvar med dette. Disse avgiftene kan ta en bit av enhver portefølje.

Verdipapirforetak utsteder ikke regelmessig nye aksjer eller kansellerer aksjer når investorer selger eller kjøper aksjer. Analytikere omtaler denne praksisen som et «lukket» fond. Denne lukkede strategien lar fondsforvaltere og analytikere fokusere på å velge de beste investeringene og ikke kontantstrømmen. Fondsaksjeselskaper er underlagt regler for eierstyring og rapportering, notering og deponering av børser. Dette gjør dem legitime investeringsmuligheter.

I likhet med konvensjonelle aksjer er disse selskapene utsatt for generell volatilitet og markedsbevegelse. Aksjeselskaper kan være en risikabel investering, spesielt i et oksemarked eller i en boom-periode, når investorer kan være på utkikk etter viktigere muligheter. Aksjeselskaper er gode valg for et bjørnemarked når investorer leter etter en tryggere innsats og langsiktig investering.

Når du velger et aksjeselskap, bør investorer følge de samme standardene og kriteriene som for konvensjonelle aksjer, obligasjoner og aksjefond. Fondet bør ha en dokumentert og påvist ledelse, fem års erfaring (helst lenger) med solid vekst, langsiktig verdi og en ledelsesstruktur som mottar investeringene. Aksjeinvesteringsselskaper er et solid og pålitelig valg for et ustabilt marked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *