Investering i vin: fordeler og ulemper ved å investere i vin

Av | mai 5, 2021

Å investere i vin er et klokt alternativ fordi det er mange fordeler med en slik investering. Du må imidlertid være oppmerksom på noen vanlige fallgruver for å beskytte deg selv. Vi vil utforske fordelene og fordelene ved å investere i vin i neste artikkel.

Pro:

i) Avkastningen på investeringen i vin kan være eksepsjonell sammenlignet med andre typer investeringsprodukter som de fleste tradisjonelt investerer i. Investeringer i vin kan vanligvis komme opptil 30% per år. I tillegg har investeringer i vin konsekvent overgått aksjemarkedet i rundt 3 tiår (som ærlig talt ikke sier mye).

ii) Investeringer i vin kan være bra for både kortsiktige og langsiktige investeringer. Kortsiktige investeringer kan være opptil ett år, og langsiktige investeringer i vin spenner over en periode på omtrent fem år. Investeringer i vin dekkes også ettersom tilbudet fortsetter å synke, mens etterspørselen fortsetter å øke.

iii) Vinprisene svinger ikke enormt, siden de støttes av et ikke-spekulativt marked og derfor ikke er like ustabile som aksjemarkedet.

iv) Du trenger ikke være ekspert for å investere penger i vin. En god handelsmann vil kunne gi deg råd om riktig type portefølje for å opprettholde for å se fortjenesten.

v) Du kan enkelt selge og tjene penger på investeringen din i vin. Denne likviditetsmengden er kanskje ikke tilgjengelig i andre typer investeringer.

Mot:

i) Du må gå med et godt selskap som kan gi deg gratis råd om hvilken portefølje du skal bygge. Hvis du blir villedet eller ikke kan få tak i denne informasjonen, kan du ende opp med å tape penger.

ii) Med mindre selskapet som tilbyr vin til investering tilbyr deg gratis lagring i opptil 5 år, bør du ikke ta virksomheten. Lagringskostnader bør være inkludert i prisen, ellers taper du penger. Tenk på den totale kostnaden for investeringen.

iii) De fleste viner, unntatt de fra Bordeaux, kan være en risikofylt investering. Men hvis du investerer i Bordeaux-viner, kan du beskytte investeringen din, fordi nesten 90% av vininvesteringene trekker mot Bordeaux-viner.

iv) Du bør være i stand til å besøke tollageret til selskapet som lagrer vinen for deg. Hvis dette ikke er mulig, kan investeringen din være risikabel. Så velg et selskap som tilbyr deg dette anlegget.

v) Du bør kunne planlegge en exitstrategi der du kan tjene penger innen 5 år. Ingenting lenger enn en periode på 5 år anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *