Investeringsfond 101: Hvordan tjene penger

Av | juni 9, 2021

Hvordan tjener du penger på å investere i aksjefond? I prinsippet er det to måter å tjene penger og to måter å tape penger ved å investere i aksjefond. La oss gå videre til det grunnleggende.

Det er tusenvis av midler å velge mellom, og de aller fleste faller inn i en av fire kategorier, avhengig av hvor du investerer pengene dine (pengene dine). Disse kalles: aksjer (aksjer), obligasjoner, pengemarked og balanserte fond. I alt det ovennevnte åpner du en konto, investerer penger, og dette kjøper du aksjer. Tjen penger ved å investere basert på antall aksjer du eier. Det samme gjelder hvis du taper penger ved å investere.

La oss starte med den mest populære og risikable kategorien kalt EQUITY FUNDS, som investerer penger i aksjer, som også kalles «aksjer». Hvorfor investere penger her? Hovedmålet er vekst, med utbytteinntekter som et sekundært mål. Tjen penger ved å investere her når aksjekursene stiger fra utbytte. Du taper penger når aksjekursen synker. Utbytte kommer fra aksjene i fondets portefølje og overføres til deg. De (som alle utbytter) er dine å beholde. Hovedattraksjonen til aksjefond: potensialet for høy avkastning.

BONDFONDENE har et hovedmål: høyere utbytteinntekt. Disse kalles også inntektsfond og er generelt tryggere enn egenkapitalvarianten. Invester penger her for å tjene høyere utbytte enn du kan få andre steder. Utbytte kommer fra renter opptjent på fondets obligasjonsportefølje. Du kan også tjene penger ved å investere når aksjekursen stiger; og du taper penger når aksjekursen faller. Normalt er det betydelig lavere prissvingninger enn du finner i kategorien egenkapital eller aksjer.

BALANSERTE FOND er et lykkelig miljø mellom de to ovenfor, fordi de investerer penger i både aksjer og obligasjoner. Derfor tjener du penger på både økende aksjekurser og utbytte, og du mister investeringen når aksjekursene stuper. Her har du en moderat risiko.

PENGEMARKEDSFOND er det trygge alternativet, og du tjener penger ved å investere i dem på en måte: utbytte. De investerer penger og tjener interesse i høykvalitets, kortsiktige (pengemarkeds) IOU-er. Denne interessen som jeg overfører til deg i form av utbytte. Aksjekursen er satt til $ 1 og svinger ikke. Svært sjelden taper investorer penger ved å investere her.

De fleste investerer penger i verdipapirfond som en langsiktig investering. Så i de fleste tilfeller tillater de bare fondsselskapet å investere alle utbyttene (og andre utdelinger) for å kjøpe flere aksjer. Utdelinger (som gevinst ved salg av aksjer) er ikke veldig tekniske. Ikke bekymre deg – hvis du kommer til dem, får du din andel. Og du vil også motta regelmessige uttalelser som viser aktivitet i kontoen din.

Først sa jeg at det i utgangspunktet er to måter å tjene penger og to måter å tape penger på å investere i aksjefond. Hva er den andre måten å tape penger på? La meg gi deg et eksempel, og som tidligere finansplanlegger har jeg sett dette skje igjen og igjen. Joe Blow bestemte seg for å investere penger i fond gjennom en «finansiell planlegger» (ikke meg). Han la inn $ 20.000 i et aksjefond og, omtrent et år senere, så på sin siste uttalelse og viste en total verdi på $ 19.000.

Aksjemarkedet det året viste en beskjeden gevinst. Hvordan tapte du å investere penger? Svar: $ 1000 kom ut av toppen for å betale omsetningsavgift kalt «last». Cirka $ 300 ble brukt årlig på midler og ytterligere $ 300 på ekstra avgifter. Joe hevder at han ikke visste noe om disse skatter og avgifter.

Du trenger ikke betale store penger når du investerer penger i aksjefond. Hvis Joe hadde gått igjen med NO-LOAD-midler, kunne han ha investert en total kostnad på rundt $ 200 i året i utgifter. Du kan tjene penger ved å investere i aksjefond som en langsiktig investering. Du jobber bare ikke mot det ved å tape penger på grunn av høye skatter og avgifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *