Langsiktig omsorgsplanlegging: da og nå

Av | april 8, 2021

Når du tenker på langvarig omsorg, hva er det første du tenker på? For mange kan de være sykehjem eller noe som er forbundet med aldring og økende medisinske behov. Generelt sett er dette hensiktsmessig, men mye har endret seg det siste tiåret eller to når det gjelder valg og hvordan de finansieres.

Boomers (og neste generasjon pensjonister) må planlegge å ta seg av eldre på en annen måte enn foreldrene sine, ettersom de står overfor en dyster fremtid med rettighetsfordeler og raskt økende medisinske kostnader. Og jeg lever lenger. Når det gjelder planlegging, har mange “det vil ikke skje meg” -holdningen, men rundt 70% av mennesker over 65 år vil trenge noen form for langtidshjelp under pensjon.

Evoluerende alternativer

Det vanskelige spørsmålet som tynger mange mennesker, er hvordan planlegger du disse uforutsette utgiftene, slik at de ikke sporer pensjonen din? Når du planlegger pleiekostnadene, har du muligheter som å fordele besparelser til medisinske utgifter eller å stole på rettigheter eller familieytelser.

Å tilby langvarig omsorg er et annet alternativ folk må vurdere. De siste årene har forsikringsprodukter utviklet seg med omsorgsmuligheter og trender. I dag er nesten halvparten av fordelene som private forsikringsselskaper betaler til hjemmetjeneste eller pleiehjelp. Mens før denne forsikringen først og fremst ble brukt til å betale for kvalifisert medisinsk behandling. Mange nåværende policyer betaler også fordelen til forsikringstakere eller forsikringstakere, i motsetning til mange tidligere policyer som betalte en helseenhet direkte. For å forstå mer om utviklingen av langvarig omsorg, her er en dypere titt på tidligere og nåværende langsiktig planlegging:

Regjeringsprogrammer: Den tause generasjonen (de som ble født under den store depresjonen og andre verdenskrig) var blant de første som opplevde en lengre levetid og de første som hadde tilgang til offisielle helsevesen. Spørsmålet om det var rettigheter eller ikke, var imidlertid ikke et samtaleemne for denne generasjonen. Etter hvert som flere boomere når pensjonsalderen, har potensialet for belastning på offentlige rettighetsprogrammer blitt et økende problem, ettersom dagens fordeler kanskje ikke dekker de fleste helsetjenester en person vil møte.

Langtidsomsorgsforsikring: Gitt at langtidsomsorgsforsikring er en relativt ny ide, vurderte mange foreldre til babyboomere sannsynligvis ikke potensielle behov (og realistiske kostnader forbundet med) formell langtidsomsorg. Siden da har en rekke alternativer blitt utviklet av forsikringsselskapene for å møte boomerens behov, og over tid har forsikringsfunksjonene utviklet seg. Noen av dem inkluderer:

  • Langsiktige direkte forsikringspoliser: Dette er policyer som betaler en fordel opp til det daglige eller månedlige maksimumet. Beløpet kan betales til den forsikrede, som deretter kan betale til omsorgspersonen. Den forsikrede kan også velge å betale for omsorgsleverandøren for å fakturere forsikringsselskapet direkte.
  • Enrytter livsforsikring: Ryttere med avanserte fordeler kan være noe rimelige tillegg til en livsforsikringspolise og tillate at dødsstønaden (ofte opptil 90%) betales før døden hvis det er behov for midler til langtidsomsorg. Ethvert forsikringsbeløp til den forsikrede trekkes ganske enkelt fra dødsstønaden når vedkommende dør.

  • Retningslinjer som kombinerer livsforsikring og langtidsforsikring i en forsikring: Noen forsikringsplanalternativer kan tillate deg å betale en fast forsikringspremie som tilbyr en kombinasjon av fordeler, for eksempel en dødsytelse og muligheten til å fremme det meste av denne fordelen for langsiktige omsorgsbehov. Disse policyene kan til og med omfatte en «angrerett» av kontrakten der forsikringstakeren kan ombestemme seg etter en periode, og full premie blir tilbakebetalt (hvis det ikke er utbetalt noen fordel).

Familie: Basert på familien, kan det virke som det enkleste alternativet, og det er en som mange velger, noen ganger av nødvendighet. Imidlertid kan det emosjonelle, fysiske og økonomiske stresset på familiemedlemmer som tar seg av et avhengig familiemedlem, være et stort foretak. Hvis du planlegger å stole på familiemedlemmer for å støtte dine langvarige omsorgsbehov, må du fortelle dem i god tid slik at de kan lage en plan som tilfredsstiller dine behov og ønsker.

En eldre pleietrengende kan velge mellom mange alternativer for å gi eller finansiere profesjonell omsorg, inkludert familie, offentlige ressurser, selvforsikring (hvis det er nok eiendeler) eller privat forsikring. Hver av disse alternativene har en viss fortjeneste, men i de fleste tilfeller vil ikke noe enkelt alternativ dekke alt. Det er vanskelig å forutsi hva slags langvarig omsorg du trenger, og det er derfor du kanskje vil snakke med en profesjonell som kan diskutere alternativer for din unike situasjon.

* Det kan være mange varianter av forsikringspoliser, så kunder bør nøye vurdere hver polis i forhold til deres nåværende og potensielle behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *