Langtidsomsorgsforsikring: 3 feil når du kjøper (og hva du skal gjøre i retur)

Av | april 7, 2021

Når vi blir eldre, øker sannsynligheten for at vi trenger langtidspleie hjemme eller på institusjoner. Langtidspleieforsikring vil betale for noen eller alle kostnadene ved denne pleien. Gitt de høye kostnadene ved disse tjenestene, hvorfor kjøper ikke flere forsikring som betaler for dem? Mange ganger klarer de ikke å handle fordi de gjør feil som følgende. Du vil unngå dem, ikke sant? Les videre!

Feil 1 – Utsettelse. Verken du eller jeg liker å tenke på en tid i fremtiden da vi kanskje ikke kan møte våre behov uavhengig. Tanken i seg selv er i det minste urovekkende. Det kan til og med være skummelt.

Du kan føle deg bra og sunn nå. Du kan synes det er vanskelig å tenke på en fremtid når du er skjør.

Hva skal jeg gjøre i stedet – Se på tallene: Nasjonalt senter for langtidsinformasjon sier at mer enn 70% av alle 65-åringer vil trenge noen form for langtidspleie i løpet av livet.

Oregon Insurance Division rapporterte at i 2007 kostet et år i et privat rom på et sykehjem rundt $ 76.000 i Portland og $ 71.000 i resten av staten. Hjemmetjenester i hjemmet koster rundt $ 31 i timen i Portland-området og $ 46 i resten av Oregon. Disse tallene er 8 år gamle. De er definitivt mye høyere nå.

Vil du satse på at du ikke trenger disse tjenestene? Hvis du mister innsatsen din, vil det koste deg.

Feil 2 – Bekymret for kostnadene. Ja, langtidsforsikring er dyrt. Når du har vurdert levekostnadene og satt av et nødfond, kan du kanskje ikke betale premier.

Men hvis du har råd til premiene og vil kjøpe en policy, er venting et annet spill. Forsikringsselskaper ser nøye på helsen din før de utsteder en langsiktig omsorgsforsikring. Hvis du venter for lenge, kan et uventet helseproblem hindre deg i å kjøpe noen policy.

Hva skal jeg gjøre i stedet – Bestem om du har råd til en policy, og om du vil kjøpe en. Besøk en forsikringsrådgiver.

Din rådgiver kan vurdere din økonomiske situasjon med deg. Han eller hun kan også anbefale en policy eller policy som passer best for dine økonomiske forhold og dekker dine spesifikke behov.

Feil 3 – Manglende overholdelse av en forsikringskonsulent. Du har sannsynligvis lest at forsikringsselgere bare er opptatt av å selge politikk for å tjene provisjon. Dette kan føre til at du er tilbakeholden med å konsultere en rådgiver.

Dette kan være sant for noen rådgivere. Tross alt eksisterer dårlige epler i alle yrker. Ikke sant for alle.

Du trenger en rådgiver for å hjelpe deg med å gjennomgå din økonomiske situasjon. Enda viktigere, en rådgiver kan fortelle deg hvilke produkter som er tilgjengelige for å dekke dine spesifikke behov. Det kan også tillate deg å forstå hvorfor dette er slik.

Hva skal jeg gjøre i stedet – Møt en forsikringsrådgiver etter å ha gjort grunnleggende undersøkelser på Internett. Innse at du er personen som bestemmer hvordan dette møtet skal foregå. Kom med et sett med spørsmål.

Hvis svarene ikke er tilfredsstillende, eller hvis et annet aspekt av møtet ikke oppfyller dine forventninger, finn en ny rådgiver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *