Ta vare på dine ansatte

Av | april 29, 2021

En av de vanligste bekymringene for ansatte over hele verden er økonomisk sikkerhet. I India har organisasjoner begynt å anerkjenne denne globale bekymringen og investerer nå mer og mer i helse- og produktivitetsarbeid. Faktisk var indiske arbeidsgivers fokus på helse og produktivitet høyest i Asia-Stillehavsregionen, ifølge en Staying @ Work-studie fra 2014 av Towers Watson, et globalt profesjonelt serviceselskap. I denne undersøkelsen ble det funnet at 48% av selskapene som opererer i India allerede har en helse- og velværestrategi, mens nesten 44% av selskapene hadde planer om å formulere en slik strategi.

Gruppelivsforsikring viser seg å være det kraftige strategiske verktøyet i hendene på indiske arbeidsgivere, der de kan ha en betydelig innvirkning på de ansattes følelsesmessige velvære og derfor har en direkte og positiv innvirkning på bedriftens helse.

Hva er gruppelivsforsikring?

En livsforsikring er et produkt som tilbys til store enheter av offentlige og private forsikringsselskaper. Under en slik policy beholder en organisasjon den primære forsikringen og utvider fordelene med polisen til alle sine ansatte. Dette er et billig forsikringsalternativ som ansatte kan bruke sammenlignet med de relativt dyre individuelle livsforsikringene som kommer med et høyere premiebeløp.

Hvordan drar ansatte fordel av gruppelivsforsikring?

  • Premiekostnaden er ikke basert på individuell risiko, dvs. at premien forblir ensartet for alle ansatte.

  • Det faktum at administrasjonskostnadene bare bæres en gang av hovedforsikringstakeren (arbeidsgiveren) resulterer i et lavere beløp av arbeidstakerpremien sammenlignet med individuelle livsforsikringer.

  • Det er ingen inngangshindringer for ansatte, for eksempel er det ikke nødvendig å fremlegge legeattester for ansatte som kan dra nytte av en gruppeforsikring.

  • De fleste gruppeforsikringspoliser vil tilby muligheten til å utvide den ansattes forsikrings- og familiefordeler, noe som gir ansatte en større følelse av lettelse når det gjelder bekymringer om mulige fremtidige økonomiske ustabiliteter som kan påvirke livet til deres familiemedlemmer.

  • Noen av disse forsikringsdekslene tilbyr også gratis fordeler sammen med livsforsikring som viser seg å være et flott besparelsesalternativ for fremtiden.

Slik en gruppelivsforsikring politikken viser seg å være gunstig for både arbeidsgiveren og de ansatte. Gitt den økonomiske usikkerheten, er arbeidsgivere forpliktet til å hjelpe lykkeligere og mer ansatte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *