Topp feil i å forsikre tenåringsførere

Av | juni 9, 2021

1. La tenåringer kjøre for fort

Det er ingen hemmelighet at barn utvikler seg i forskjellige hastigheter når de blir voksne, og det er ikke annerledes for bilkjøring. Mens noen barn er klare til å kjøre yngre enn andre (jeg var 14 da jeg begynte å kjøre til skolen), er det definitivt en samtale som foreldre burde ha med barna sine. Noen bør vente med å begynne å kjøre fordi de rett og slett ikke er forberedt på det store ansvaret. Når du kjører, har du kontroll over et objekt som er ekstremt stort og beveger seg raskt og kan forårsake alvorlig skade og til og med død.

2. Sikre hjemmet og kjøretøyene dine med to forskjellige agenter

Når du kjøper forsikringen din, er det i 99% av tilfellene best å ha alt med ett selskap. Når du har policyer med flere forskjellige leverandører, vil du sannsynligvis ikke få den beste prisen. Nesten hvert selskap der tilbyr deg rabatter for å ha alt pakket sammen med det vanligste å være bil og hjem. Etter hvert som tiden har gått, tilbyr selskaper rabatter fordi de har policyer i tillegg til bare bilen og hjemmet. Mange leverandører tilbyr betydelige rabatter for å ha flere policyer, for eksempel bolig, forretning, paraply, off-road, marine og til og med utleieboliger.

Bortsett fra prisen, vil det å ha en enkelt agent gjøre livet ditt mye lettere, fordi du ikke trenger å forholde deg til to forskjellige mennesker, noe som vanligvis vil føre til to svar for dem alle. Ikke alle agenter er skapt like, så det er like viktig å finne en pålitelig person – som har kunnskapen til å hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha, og å anbefale det som er best for deg. (Om ikke enda viktigere) enn pris.

3. Med lav ansvarsdekning

En av de største feilene du kan gjøre med forsikring er begrensede ansvarsgrenser. I dag er søksmål mer utbredt enn noen gang, og betalinger øker mer og mer fordi medisinske kostnader stadig øker. Hvis legekostnadene dine har økt med 25% de siste fem årene, men du fortsatt har de samme ansvarsgrensene, er du nå 25% mer sannsynlig å ha et krav som overstiger ansvarsgrensen.

Det er mange antagelser når det gjelder forsikring, og en av dem er at å ha høye ansvarsgrenser vil koste en arm og et ben. I virkeligheten er dette lengst unna sannheten. I mange tilfeller kan du doble eller tredoble ansvaret ditt for mindre enn en middagsreise hver måned. Er massen virkelig verdt hundretusenvis av dekning i tilfelle et erstatningsansvar? Jeg tror ikke.

Så hvilke ansvarsgrenser bør du ha? Selv om det vil variere fra stat til stat, anbefaler jeg at du har minst $ 500 000 for bilpolitikken din og en paraplypolicy på $ 1 000 000. Jeg vet, du lurer sannsynligvis på hvorfor i helvete jeg trenger $ 1,5 millioner i dekning?

Den første grunnen er at du, avhengig av staten du bor i, kanskje ikke kan søke konkurs. Hva dette betyr? Dette betyr at hvis du hadde et ansvar på $ 25 000 på kjøretøyet ditt og det ville ha skadet noen som forårsaket $ 300 000 i erstatning, ville du være på kroken for $ 275 000. Jeg kan ta bilen din, huset, sjekke og til og med garantere lønn til gjelden er betalt. Ikke bare må du tenke på hva du har å tape nå, men også alle potensielle fremtidige gevinster som kan gå tapt.

Den andre grunnen er at det gjennomsnittlige dødskravet er over $ 750 000, noe som betyr at selv om du hadde et ansvar på $ 500 000 på kjøretøyet ditt, som vanligvis er det mest en politikk tilbyr. Bil, kan du fortsatt være i fare for en fjerdedel av en million dollar.

Med forsikring må du vurdere de mest ugunstige scenariene, for det er derfor vi har forsikring. Ignorerer dette og kjøper lave grenser, fordi du ikke er villig til å bruke tilsvarende en middagsreise, skader du bare deg selv.

4. Ikke informer forsikringsselskapet om at du har en ny tenåringsfører

Hvis du bevisst holder på sjåføren, kan dette føre til avslag på en søknad. Du kan kanskje betale for forsikring, men fordi du ikke avslørte en sjåfør fordi du ikke ønsket å betale den ekstra premien, kan du være i full etterspørsel. Noen ganger er det vanskelig å komme unna med de ekstra $ 100 i måneden for den nye sjåføren, men jeg kan garantere deg at det ville være mye vanskeligere å ta besittelse av hjemmet ditt hvis barnet ditt hadde en alvorlig ulykke og selskapet ditt avviste søknaden fordi husstanden ble vurdert unøyaktig.

Den nasjonale årlige gjennomsnittssatsen øker for mannlige tenåringer, ifølge insuranceQuotes.com:

• 16 år: 109,65 prosent

• 17 år: 99,12 perc

• 18 år: 90,45 prosent

• 19 år: 69,08 prosent

Prisøkningen for kvinner er mye lavere enn for deres mannlige kolleger:

• 16 år: 81,63 prosent

• 17 år: 72,69 prosent

• 18 år: 64,81 prosent

• 19 år: 47,58 prosent

Følgende er en interessant studie som gir informasjon om når ungdomsførere mest sannsynlig er involvert i en ulykke:

https://www.forbes.com/sites/tanyamohn/2011/10/18/teenage-drivers-a-new-study-provides-fresh-insights/#7b739d7569df

Jeg tror studien er riktig, fordi erfaring er viktig. I Nebraska, for eksempel, må du registrere deg hos foreldrene dine i 50 timer eller ta et sertifisert sjåførutdanningskurs. For andre stater som fremdeles utsteder lisenser uten krav, vil dette være en effektiv måte å be barn om å få mer erfaring før de får kjøre alene. Spesielt uten en kostnadsbyrde for staten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *