Trafikkbrudd, bilforsikring og priser.

Av | mai 2, 2021

Bilforsikring er ganske dyrt. Du trenger ikke trafikkbillett for at premiene skal øke enda mer. Derfor er det viktig å kjøre forsiktig, høflig og innenfor lovlige fartsgrenser. På denne måten vil du ikke gi noen grunn til at en politibetjent lokker deg og gir deg innkalling om uansvarlige kjøremønstre.

Du lurer kanskje på. Selve billetten innebærer en bot. Hvorfor vil du fortsatt bli straffet av forsikringsselskapet ditt?

For å være ærlig er forsikringsselskapet ikke interessert i å straffe deg. Jeg er utelukkende i min egen interesse. Når jeg ser at du er dømt for et gripende brudd, ser jeg dette som en fare for deres virksomhet. Trafikkbrudd viser overfor forsikringsselskapet at du har større risiko for å bli involvert i en ulykke eller bilkollisjon enn noen som har en ren kjøreoppføring. En bilulykke, forsikringsmessig, betyr at det sannsynligvis vil komme krav om at det vil koste ham penger. Forsikringsselskapet balanserer risikoen for et bilulykkeskrav med en høy premie eller et tilleggsgebyr.

Selvfølgelig vurderer hvert selskap individuelt sitt svar på en dårlig lederregistrering. De har generelt et team som ser på den generelle atferden du har utsatt når du er bak rattet.

Og når du bestemmer størrelsen på taksthevingen, vil forsikringsselskapet ta hensyn til alvorlighetsgraden av trafikkbrudd.

Så hvis du forplikter deg til fyllekjøring, vil du møte en ekstremt streng reaksjon på hastighetsøkningen. Hvis du bare har fått betalt for et ødelagt frontlys, vil dommen mot deg være enkel. Og hvis du oppdager at du overskrider 15 mils hastighet over bygrensene, vil du få en høyere økning enn om du overskred hastigheten bare fem miles over den viste kjørelengden.

Folk spør ofte om parkeringsbilletter. For det meste trenger sjåføren som mottar en parkeringsbillett bare å bekymre seg for å betale for den billetten. Forsikringsselskapet vil ikke øke prisene hvis de ser at du er ansvarlig for regningen din og ikke anser en parkeringsordre som en bekymring for sannsynligheten for å bli involvert i en bilulykke.

Tankegangen går langt utover bilen. Enten du kjører lastebil, varebil, motorsykkel eller annet kjøretøy, kan prisene øke hvis du er dømt for brudd på fart eller fartsovertredelse.

For mer informasjon om dette emnet, snakk med en erfaren uavhengig forsikringsagent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *