Ventetid i livsforsikringsaktiviteten

Av | mai 3, 2021

Enkeltpersoner som ofte er mottakere av forsikringstakers krav, må være klar over noen av fakta om å kreve erstatning, slik at de ikke går i stå mens de gjør det. Først må du forstå vilkårene og betingelsene som forsikringstakeren har sagt ja til å inngå en avtale med forsikringsselskapet. For mange mennesker har enten mistet pengene som den avdøde har etterlatt, eller har søkt forsikringsselskaper uten resultater.

Det første du må gjøre, både som forsikringstaker og som mottaker, er å gå gjennom vilkårene og betingelsene i policyen, og forstå det lille fotavtrykket ved hjelp av en agent eller selskapets representant. Det er kanskje ikke en seng av roser å komme til et slikt møte, men det vil hjelpe deg med å rense luften og hjelpe deg med å søke på.

Når det er sagt, er det to ventetider du må vurdere når du arbeider med en forsikring, og denne artikkelen diskuterer det på en kort og presis måte.

Den tvilsomme ventetiden i en forenklet livspolitikk:

Den første av disse periodene begynner med innlevering av søknader om en persons død, hvis han har godkjent seg for en slik søknad som en forenklet livspolitikk. Selskapet får en periode på to år til å undersøke informasjonen som den forsikrede har gitt, i tilfelle han tegnet en livsforsikring uten medisinsk undersøkelse. Og i løpet av denne tiden har selskapet forpliktelse til å finne ut den nøyaktige årsaken til innehaverens død og bør bestride en forespørsel så snart en avvik oppdages. Hvis det blir funnet at personen har begått selvmord, har selskapet rett til å avslå enhver anmodning rettet til familien eller mottakeren.

Garantert ventetid for utslippspolitikk:

En annen ventetid er den som er nevnt ovenfor. Denne typen forsikringer utstedes vanligvis til de kundene som ikke er kvalifisert for de fullforsikrede forsikringene vi har i dag. Dette kan skje av en rekke årsaker. Imidlertid, hvis noen skaffer seg slik dekning og dør i løpet av de første to årene som dekkes av polisen, vil det ikke bli gitt fordeler til mottakerne. Premiene som blir betalt vil imidlertid bli gitt i sin helhet med de renter som er betalt. Selvfølgelig vil dette gjøres sammen med en etterforskning av dødsårsaken til den forsikrede. Dette tar også litt tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *