Viktigheten av å sikre god forsikring

Av | april 20, 2021

Mens vi ønsker et liv fullt av moro og smidig seiling, uten ulykker, sykdom eller skade på eiendommen vår, kan det uforutsette noen ganger skje i det minst sannsynlige øyeblikket. Disse uventede ulykkene kan ødelegge våre liv eller til og med livet til våre familiemedlemmer.

Selv om vi ikke kan forutsi fremtiden, kan vi fortsatt forberede oss på enhver ulykke som måtte oppstå. En av de beste måtene å gjøre dette på er å få tilstrekkelig forsikring for å dekke deg økonomisk for ulykker eller sykdommer som skjebnen kan kaste bort. Du kan også søke om passende forsikringsordninger for familiemedlemmene dine.

Forsikring er altså nødvendig fordi den hjelper deg med å løfte den økonomiske byrden i tilfelle en uheldig ulykke. Det øker også den økonomiske byrden som familien din må bære i fravær av forsikring. Forsikring er altså en viktig del av din økonomiske helse. Nøkkelen er å velge riktig forsikringsplan for dine ulike økonomiske behov.

Denne artikkelen vil dekke hovedtyper av forsikringsdekning du kan se etter dine respektive behov.

Livsforsikring

Livsforsikringspoliser betaler en sum penger til dine mottakere (vanligvis familiemedlemmene) i tilfelle du dør. Dette er spesielt viktig hvis du er en stor vinner av familien din og familien din stoler på inntekten din for dine daglige leveutgifter.

Terminforsikring

Terminforsikring betaler en sum penger til dine begunstigede i tilfelle død, men denne avtalen gjelder bare i en periode (for eksempel 5 år eller 10 år). Dermed er begrepsforsikring en midlertidig forsikring som kan brukes som et supplement til livsforsikringen din.

Livrenter

Livrenter er vanligvis gunstige for pensjonister eller eldre. Livrenteplaner betaler en vanlig (vanligvis månedlig) inntekt som pensjonister eller eldre kan bruke til å dekke sine månedlige utgifter. Noen livrenter har betalinger som varer til personen dør. Ha en god plan, spesielt hvis du forventer å leve et lengre liv etter pensjonering, fordi den gjennomsnittlige levealderen for mennesker som bor i utviklede land (og i mange utviklingsland) øker statistisk for hver generasjon.

Handikappede ryttere

Betal en sum penger for å dekke medisinske og sykehusregninger i tilfelle funksjonshemming (for eksempel på grunn av en ulykke). Kunder med nedsatt funksjonsevne opprettes vanligvis som et «supplement» til livsforsikringene dine.

Ryttere av kritisk sykdom

Betal en sum penger for å dekke medisinske og sykehusregninger i tilfelle kritisk sykdom. Kritisk syke kunder opprettes vanligvis som et «supplement» til livsforsikringene dine.

Investeringsplaner (ILPS)

Denne policyen er en hybrid mellom en livsforsikringsplan og et aksjefond (også kjent som aksjefond). En del av premiene dine kan brukes til å finansiere en livsforsikringsplan, og en del av den kan brukes til å investere i et aksjefond du ønsker. Noen ganger kan inntjeningen fra aksjefondet innløses eller brukes til å kjøpe flere andeler i livsforsikringen for å øke forsikringsdekningen.

Kapitalfond eller spareplaner

Dette er spareplaner som vanligvis krever at du sparer en viss sum penger hver måned eller hvert år. I henhold til denne planen vil sparepengene dine dra fordel av renter gitt av forsikringsselskapet, og du vil kunne samle rentesparing etter en forhåndsbestemt periode. Dette er en god plan du har når du sparer, slik at barnas skolegang kan tilbringes om noen år fra nå.

Konklusjon

Å velge riktig økonomisk plan er viktig fordi den gir deg tilstrekkelig dekning for dine behov og familiens behov. Derfor er det viktig at du forstår de forskjellige typene forsikringsprodukter som er oppført ovenfor før du forplikter deg til en forsikringsplan.

Om forfatteren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *